Καλώς ήρθατε στο διαδικτυακό χώρο εξυπηρέτησης και ενημέρωσης του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης Press "Enter" to skip to content

ΚΑΠΗ – Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων

Τα ΚΑΠΗ (Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) είναι ένας θεσμός που προασπεί τα κοινωνικά δικαιώματα της τρίτης ηλικίας. Ιδρύθηκε το 1984 με νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας και Προνοίας. Ο Θεσμός αναπτύχθηκε σταδιακά μέσω των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, και διευρύνθηκε σε όλη τη χώρα ώστε ως το 2017 να λειτουργούν περισσότερα από 900 κέντρα.

Σκοπός

Ο σκοπός των ΚΑΠΗ είναι η πρόληψη ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων των ηλικιωμένων, η συνεργασία του κοινωνικού συνόλου και των ειδικών φορέων σχετικά με τα προβλήματα των ηλικιωμένων, και η υγειονομική πρόληψη.

Υπηρεσίες

Τα ΚΑΠΗ προσφέρουν ψυχοσυναισθηματική στήριξη, κοινωνική φροντίδα στα άτομα της τρίτης ηλικίας, ιατροφαρμακευτική και Νοσοκομειακή Περίθαλψη. Επίσης σε όσους χρειάζεται προσφέρεται και φυσικοθεραπεία. Επιπλέον παρέχεται εργοθεραπεία και οργανωμένη ψυχαγωγία Τα ΚΑΠΗ βοηθάνε στην επιμόρφωση, στις διαλέξεις, στη μελέτη θεμάτων. Οργανώνουν επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και κατασκηνώσεις.

Font Resize
Contrast
Click to listen highlighted text!